Renault Master

 

In de Renault Master-gamma vindt ieder bedrijf, iedere ambachtsman, iedere handelaar de bestelwagen, naar zijn maat.

De wagen waarmee de voordeligste kosten/prestatieverhouding bereikbaar is, wat ook het geewnste type zij: gesloten bestelwagen en bestelwagen met ruiten, kabine-chassis, open laadbak, kipbak.

De Renault Master-gamma biedt de ruime keuze: voorwiel- of achterwiel aandrijving, benzine- of dieselmotor, korte of lange wielbasis, achter-deuren, groot aantal uitrustings-niveaus.

De Renault Master is het resultaat van modern denken. u kunt er alle toestanden mee aan. Zijn onderdelen en carrosserie zijn uiterst stevig, hij is erg makkelijk toegankelijk zowel voor de chauffeur als goederen, hij slingert zich overal door, hij biedt veiligheid en comfort.

Het ontbreekt de Renault Master echt niet aan opvallende pluspunten.

bron: Renault folder


Bestuurdersplaats in de Renault Master- goederenvervoer.

De kabine van de Renault Master is net zo confortabel als een toerismewagen. De zetels ondersteunen het lichaam en bieden een aangename zit. Het stuur is verstelbaar in de lengte en kan dus precies op de goeie afstand worden gebracht. Alles erin is afgestemd op ontspannen rijden: het modern gevormde instrumentenbord, de aankleding van dak en deuren, de harmonieuze kleuren, de geluiddemping, het ruime zicht, de doeltreffende verwarming en verluchting, het binnen handbereik zitten van alle bedieningsinstrumenten.

 

Bron: Renault Folder

1. Gesloten bestelwagen korte type, voorwielaandrijving.

 

 

 

 

2,3. Gesloten bestelwagen lange type voorwielaandrijving.

 

 

 

 

4,5. Omhoog klappende achterdeur.
(tegen meerprijs verkrijgbaar op de bestelwagens).

 


Deur mogelijkheden van de Master
 1. Schuifdeur rechts bij de gesloten bestelwagens (serie op 3.5 T)

 2. Schuifdeur rechts bij de bestelwagens met ruiten (serie op 3.5 T)

 3. Draaideuren met ruiten achteraan, 270° opendraaiend. (optie)

 4. Deuren achteraan, 180°  openderaaiend (serie)

 5. Schuifdeur aan de kand van de bestuurder (optioneel bij gesloten bestelwagen 3.5 T)

 6. Achterklep optioneel.

 1. Onderhoudsluikje in geopende stand.

 2. Toegang tot de motor.

 3. 2-Zitsbank voor de voorste passagiers (optie).

 4. Interieur van de lange gesloten bestelwagen met 1/3 veiligheidscherming achter de bestuurder.

 5. Doorsnede van zit en verstelbaar rugleuning van de chauffeurszetel.

De Renault Master met open laadbak geeft voor ieder soort gebruik het optimum aan benutting van zijn 1.800 kg nuttig laadvermogen. Er kan inderdaad worden gekozen uit twee wielbassisen en twee motortypes (benzine of diesel) voor de uitvoering met kabine-chassis en met laadbak. De Renault Master is uitgevoerd in achterwielaandrijving. De schotten zijn neerklapbaar en dat zowel aan de zijkanten als aan de achterkant (tegen meerprijs is hij verkrijgbaar met laadbakzeil). De laadbak met houten vloer wordt uitgevoerd in twee oppervlakten: 6.27m² of 7.59m². Op de versie met kipbak zit een hydrolische hefklep goed voor 2m³ lading (erkenningsprocedure aan de gang).
 
Het is een stoer manusjes-van-alles die zijn 3.5 H.T.G. probleemloos voorttrekt op moeilijk terrein. Zijn robuustheid neemt echter niet weg dat hij ook in de stad erg wendbaar is. U kunt er alles mee vervoeren. U mag hem hard op de proef stellen. Met zijn 5 versnellingsbak en zijn beperkt leeggewicht is deze Renault Master het doeltreffend werkpaard voor de bouwplaats.
 
De kabine-onderstellen lenen zich voor opbouw van de carrosserie die voor iedere bedrijvigheid het meest geeigend en doeltreffend is. Wat betekend dat u de wagen kunt bestellen die het best is aangepast aan de aard van uw bedrijf en het reliëf van de streek. De carrosserie kunt u laten ontwerpen in samenwerking met het studiebureau van Renault, in overeenstemming met de geest en de stijl van de gamma.

 

Deze Renault Master met open laadbak is de tweelingbroer van die met gesloten bak en biedt hetzelfde rijgemak, levert dezelfde prestaties en hetzelfde vermogen, is even stevig en veilig en gaat even lang mee.

 

Bron: Renault folder

 

 

 

 

 

 Heeft u nog een mooie Master foto in uw archief. Mail ons.