Renault 12 bestelwagen

Bestelauto-uitvoering van de Renault 12 Stationcar.

 

Twee zitplaatsen en een groot laadvolume, zonder dat de elegante lijn van de Renault 12 verstoord wordt of afbreuk wordt gedaan aan zijn prettige rij-eigenschappen. Mechanisch gezien zijn beide uitvoeringen vrijwel gelijk.

 

De Renault 12 Bestel heeft twee voorportieren en een grote naar boven scharnierende achterklep waarvan de afmetingen (hoogte x breedte) 76 x 104.5 cm zijn.

Deze achterklep, voorzien van een grote achterruit, geeft toegang tot de laadruimte die een nuttige lengte heeft van 175 cm en waarvan de hoogte 83 cm bedraagt. De nuttige laadbreedte bedraagt maximaal 129 cm (tussen de schokbrekers 87 cm).

De totale inhoud van de laadruimte is 1,7m³. Het vloeroppervlak is 2m² en het laadvermogen bedraagt 500 kg.

 

De twee stoelen die aan bestuurder en passagier het spreekwoordelijke Renault comfort bieden, zijn met kunstleer bekleed en de rugleuning is verstelbaar voor een comfortabele zit.

De motor kent u; in andere Renault-modellen heeft hij zijn kracht en betrouwbaarheid reeds lang bewezen.

 

Ook bij maximale belasting zal dit robuuste mechaniek slechts weinig inderhoud vragen; alleen oliverversen om de 7.500 km. Door de korte draaicirkel (10.10 m tussen troittiors), de gemakkelijk schakelende 4-versnellingsbak en het bekrachtigde remsysteem met schijfremmen op de voorwielen zult u onder alle omstandigheden prettig met de Renault 12 bestel kunnen samenwerken.

 

Ziet u al uw firmanaam op dat grote vlak aan de zijkant staan.......

Bron: Renault 79


Het interieur van de R 12 Bestel


500 kg nuttig laadvermogen


Het instrumentarium.

 

Heeft u nog een mooie Renault 12 foto in uw archief. Mail ons.