Het ontstaan van Renault.

De Renault-broers vlnr: Marcel, Louis en Fernand Renault

 

Op Kerstavond in 1898 staan Louis Renault en zijn broers, Marcel en Fernand met wat vrienden te

praten over de auto die voor de deur staat. Het is een Tilbury, die de 22-jarige Louis als experiment volledig in elkaar gezet heeft.  

Louis, destijds werkzaam bij het verwarmingsketelbedrijf Delaunay Belleville, heeft een versnellingsbak ontworpen, waarbij de motor as via de versnellingsbak een cardanas aandrijft die eindigt in een differentieel (prise directe) en heeft deze in de Tilbury geplaatst.

De versnellingsbak die Louis Renault ontworpen heeft die een cardanas aandrijft die eindigt in een differntieel            Louis Renault

      Louis Renault achter de draaibank                                                   

 

 

Een feestende advocaat besluit om een weddenschap af te sluiten met Louis en hij vertrekt met zijn voertuig de Rue Lepic in de Montmatre omhoog. In die tijd een onbezonnen actie daar deze weg een stijgingspercentage kent van 13%. De advocaat is zo onder de indruk van de auto dat hij er meteen één voor zichzelf bestelt bijde jonge Fransman Louis Renault. Zo stond Louis Renault aan het begin van zijn carrière als automobielfabrikant.

                       Boulonge - Billancourt        

Fabriek in Boulonge-Billancourt, nu museum. Place du Tetre, Montmartre, Parijs

 

Samen met zijn broers, Marcel en Fernand, richt hij op 25 februari 1899 Renault Frères op, als hij merkt dat er een grote belangstelling is voor de auto's die hij produceert in de achtertuin van het landhuis dat zijn vader heeft gekocht in Boulonge-Billancourt. De onderneming groeit snel en komen de klanten van heinde en verre om de auto's van de gebroeders Renault te kopen. Het productie aantal van Renault stijgt snel van 2200 auto's in 1906, naar 3800 in 1908. Bijna een verdubbeling binnen twee jaar naar 6800 stuks in 1910.

Marcel Renault overlijdt in 1903 als hij verongelukt tijdens de rally van Parijs naar Madrid. Louis Renault blijft alleen aan het roer van het bedrijf als ook Fernand Renault zich twee maanden voor zijn dood terugtrekt uit het bedrijf in 1909.

 

In april vertrekt Louis Renault naar de Verenigde Staten om te kijken naar de productiefaciliteiten van Ford waar heel Europa over aan het praten was. Hij ontmoet Henry Ford. Als hij terugkeert in Parijs is hij vastbesloten om Renault een van de grootste industriële concerns van Frankrijk te maken. Renault wordt dan al snel ontdekt door de Franse elite. Binnen een korte tijd wordt het automerk aangesproken door de adel en door topzakenmannen uit het Verenigd Koninkrijk, Argentinië, Rusland en Spanje.

Tijdens het bezoek van de koning en koningin van Spanje in 1906 verplaatst het gezelschap zich in een Renault 35CV, samen met de Franse president Emile Loubet. Het autobedrijf blijft doorgroeien en weet de combinatie van sport en luxe goed te combineren.

 

Eerste Wereldoorlog

 

Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt staat Frankrijk voor een dilemma, omdat er te weinig gemotoriseerde voertuigen beschikbaar zijn om de oorlog voort te kunnen zetten.

Renault wordt een belangrijke spil van het Franse leger als Louis Renault akkoord gaat om geavanceerde pantservoertuigen te produceren voor de oorlog.

Productie panservoertuigen

Na de Vrede van Versailles 1919 voorspellen vele economen een slechte toekomst voor Europa, nu grote delen van Frankrijk en Duitsland verwoest zijn. Renault Frères is echter goed uit de oorlog gekomen. Direct na de oorlog vindt er een korte restauratie plaats van de fabrieken waardoor Louis Renault de productie van zijn luxe automobielen weer kan hervatten.

 

 

Op de Autotentoonstelling van Parijs in 1927 neemt het flink gegroeide bedrijf afscheid van een van de succesvolste automodellen uit die tijd, de Renault 40 CV. Dit topmodel heeft Renault niet alleen veel geld opgeleverd, de auto won ook de Rally van Monte Carlo in 1925 en brak verscheidende records. Van 3 tot 4 juni legde een 40 CV in 24 uur precies 3384,749 kilometer af, waarmee de 40 CV het snelheidsrecord verbeterde. Over een tijdsbestek van 24 uur reed de auto gemiddeld 141,031 kilometer per uur, een prestatie destijds. Alhoewel Bentley een paar maanden later het record naar zich toe haalde, brak een nieuw geïntroduceerde 40 CV (uit juli 1926) opnieuw het record door een gemiddelde snelheid van 173,649 km/u te bereiken over een tijdsbestek van 24 uur.

 

In 1928 verrast Louis Renault door op de Autotentoonstelling van Parijs met een opvolger van de 40CV te komen: de Reinastella, de RM. De grootste vernieuwing is de allereerste Renault met en acht cilindermotor.

De Reinastella zal een van de laatste modellen in die vorm van Renault zijn. De Reinastelladynastie eindigt in 1938. De beurskrach aan de andere kant van de oceaan zorgt er voor dat de luxe en elitaire Reinastella overbodig wordt. De productie daalt door de krach met 26% en Frankrijk zakt snel op de wereldranglijst van autofabrikanten. Het autobedrijf Renault komt de klap in 1930 te boven als het in de jaren daarna allerlei nieuwe modellen introduceert zoals de Nervastrella, Reinasport en Nervasport.

 

In 1933 koopt Louis Renault de vliegtuigfabriek van de gebroeders Caudron op.

 

 

Aan het einde van de jaren dertig waait uit de Verenigde Staten een trend over om gestroomlijnde auto's te ontwerpen.

Renault past alle modellen aan en de productie van de uit de mode geraakte Reinastella wordt definitief gestaakt. Renault begint steeds meer vliegtuigmotoren te produceren en bereikt hiermee veel succes. De Caudron-Renault wint Coupe Deutsch-de-la-Meurthe en breekt twee wereldsnelheidsrecords achter elkaar.

 

 

Tweede Wereldoorlog

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog produceert Renault zowel machines als gevechtsvoertuigen voor de geallieerden als voor de Duitsers. Louis Renault wordt na de bevrijding van Frankrijk in 1944 gearresteerd op beschuldiging van collaboratie. Kort daarna overlijdt hij in de gevangenis, nog voordat de rechtszaak tegen hem kon beginnen. Renault Frères wordt genationaliseerd en omgedoopt in Régie Nationale des Usines Renault.

 

Na de Tweede Wereldoorlog wordt de populaire 4CV geïntroduceerd.

Presentatie van de 4CV                                4CV

Renault komt snel boven op de klap van de Tweede Wereldoorlog en onder president-directeur Pierre Lefaucheux worden er allerlei Berlines gelanceerd die Renault in binnen en buitenland populair moeten maken. De Renault Frégate luidt dit nieuwe tijdperk in.

Renault Frégate

Renault Frégate

 

 

Naast de Berlines experimenteert Renault in de jaren vijftig ook veel met prototypes en nieuwe, exotische modellen. In 1956 wordt de experimentele sportwagen Etoile Filante in de Verenigde Staten geïntroduceerd en deze breekt in de jaren daarna tweemaal de Amerikaanse snelheidsrecords. Nadat Lefaucheux in 1955 is verongelukt en de avontuurlijke Pierre Dreyfus hem is opgevolgd komen er nog meer experimenten . Zo wordt een serie extreem gestroomlijnde prototypes gelanceerd, zoals de Renault 900 en uiteindelijk ook de Renault Floride, die ook in productie gaat en meerdere filmsterren tot wanhoop drijft (waaronder Brigitte Bardot). Brigite Bardot bij een Floride

 

 

In de jaren zestig leveren de experimenten uit de jaren vijftig eindelijk vrucht op. Dreyfus Renault 16 introduceert de Renault 16. Met dit nieuwe model, de allereerste hatchback, heeft het concern tevens een wereldprimeur. De vorm, het achterliggende idee en de fabricage wordt geroemd in de internationale autopers, terwijl men in het begin binnen Renault nog niet echt tevreden was over het model.

 

 

 

 

 

                                                           

                                                                                                              

Renault AlpineOok wordt de Renault Alpine gelanceerd, een model sportwagen waarmee Renault weer de sportieve regionen van de industrie opzoekt.

 

In de jaren zestig behoort het Amerikaanse automerk AMC - Rambler ook tot het concern. Veel van de modellen, zoals de Rambler 1966, worden geproduceerd in België. Als blijkt dat dit merk niet de gewenste opening betekent voor de Amerikaanse markt, stoot Renault het weer af. In  1979 wordt Renault weer in de Verenigde Staten actief, nu als eigenaar van de American Motors Corporation (AMC), onder andere verantwoordelijk voor de authentieke Jeeps. In 1987 verkoopt Renault AMC weer, aan Chrysler, nadat een aantal Renault modellen in de VS werden verkocht onder de naam AMC.

 

Formule 1 en luxe modellen

In de jaren zeventig introduceert Renault een Formule 1-auto, de RS 01. In  1978 wordt Renault in de 24 uren van Le Mans eerste, met de Renault Alpine A442B. De successen in de autosport worden door Renault ingezet in de personenwagens die ze produceren. Zo past Renault vanaf eind jaren '70 een populaire turbotechnologie in de motorentechniek voor de personenwagens toe.

Renault 5 Turbo          Renault 18 Turbo

Renault 5 Turbo                            Renault 18 Turbo

 

Men introduceert als opvolger van de Renault 4 de  Renault 5 die nu als nummer acht op de ranglijst meest verkochte auto's ooit staat.

          Reanult 4                                        Renault 5

                Renault 4                                                                                                  Renault 5

 

In1984 introduceert Renault twee van de succesvolste modellen uit zijn geschiedenis; in maart de Renault 25 en in mei de Espace (MPV).

Renault 25        Renault Espace

Renault 25                                                 Renault Espace

Beide auto's zijn door Robert Opron ontworpen, en worden door Renault neergezet als luxe ruimtewagens, de Espace in familieverband en de Renault 25 als luxe limousine. Er worden zelfs 832 speciale "Limousine"-edities ontworpen door carrossier Heuliez. De Renault 25 wordt al snel gekozen door president Francois Mitterrand als zijn presidentiele vervoersmiddel en verkoopt door heel Europa goed.

 

Jaren 90

 

Ile Seguin, in Boulonge - Billancourt, was een van de iconen van de betekenis van Renault in de Franse industriële geschiedenis

 

Alhoewel de Renault 25 veel succes heeft gebracht in de jaren '80 zaten de ontwerpers niet stil en waren ze tijdens introductie in 1984 al bezig met een nieuw model. Patrick le Quément wordt in oktober 1987 bij Renault gehaald om het tot stilstand liggende project nieuw leven in te blazen en op 1 januari 1988 treedt hij aan als hoofd van het ontwerpcentrum.

 

De opvolger, betitelt met de projectnaam X84, moet niet alleen de 25 opvolgen, maar volgens Raymond Lévy, de bestuursvoorzitter van Renault sinds de dood van Georges Besse midden jaren '80, moet de X84 ook het concern een nieuwe impuls schenken. Uiteindelijk wordt het project gelanceerd in 1992 als de Renault Safrane, vlak nadat de Clio 1990 en het tweede model van de Espace 1991 geïntroduceerd werden.

De Safrane droeg als eerste Renault het nieuwe gestroomlijnde logo, geïntroduceerd nadat Louis Schweitzer bestuursvoorzitter van Renault werd in maart 1992

 Verschillende Renault logo's

Verschillende logo's vanaf 1898 tot heden.

 

 

Renault TrucksIn 1990 meldt Renault in Amsterdam dat een meerjarig samenwerkingscontact is afgesloten met Volvo. Eind jaren '90 verkoopt Renault de divisie Renault Véhicule Industrial aan de Volvo Group, die de naam wijzigt in Renault Trucks. Renault krijgt in plaats hiervoor een aandeel van 20% in het concern. Schweitzer, altijd al een voorstander van een onafhankelijker Renault, weet uiteindelijk in 1993 de Franse overheid over te halen om Renault (gedeeltelijk) los te laten.

 

In 1994 vindt de beursgang plaats op de beurs van Parijs en in 1996 wordt Renault officieel een particulier bedrijf door de aanname van de eerste non-gouvernementele aandeelhouder. Sindsdien is de staat bezig zijn belang in het bedrijf significant te verlagen.

Iin 2005 is het overheidsbelang gedaald tot 15,7%, in vergelijking tot een percentage van 60% in 2000. Sinds de beursgang draagt het concern de neutralere naam Renault S.A.

 

Renault F1Van 1992 tot 1997 wint Renault aaneensluitend zes constructeurtitels in de Formule 1 als Williams - Renault en in 1995 als Benetton - Renault. In 1997 constateert men echter bij Renault dat de groei uit de huidige modellen is en dat de personenwagendivisie slechter presteert.

In dat jaar trekt Renault zich terug uit de Formule 1, om later in 2002 het Benetton-team over te nemen en als Renault F1 verder te gaan en in 2005 de constructeurtitels en rijderstitel met Fernando Alonso te veroveren.

 

Renault-Nissan-alliantie

 

In 1999 nam het Franse autoconcern een controlerend belang in het noodlijdende Japanse automerk Nissan en startte hiermee een langdurige alliantie tussen de twee autofabrikanten.

 

 

 De ontwikkeling van bedrijfsvoertuigen en tractoren volgt nog!!!!!